Omstanders redden man uit het water in centrum Heerenveen

112
Omstanders redden man uit het water in centrum Heerenveen
Omstanders redden man uit het water in centrum Heerenveen Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN – Donderdagmiddag is bij de Overkluizing in het centrum van Heerenveen een man te water geraakt. De hulpdiensten werden groots opgeroepen. Door adequaat handelen van omstanders waren brandweerduikers niet nodig.

Een personeelslid van café De Swetser liep op de Overkluizing toen hij een plons hoorde. ,,Ik hoorde een plons en direct erachteraan hulpgeroep. Al snel had ik in de gaten dat het mis was. Ik keek in het water en zag dat er een man in lag. Ik heb hem aangeroepen waarop hij reageerde. Vervolgens heb ik een ladder gepakt, welke wij in gebruik hadden voor het ophangen van oranjeversieringen op de Vleesmarkt. Ik heb mij collega erbij geroepen om de hulpdiensten te bellen. Ik heb de ladder in het water gezet nabij het slachtoffer. Met behulp van meerdere omstanders lukte het om de man op de kant te krijgen. Personeel van de naastgelegen bakkerij Lenes stonden al klaar met dekens en handdoeken” vertelt Wouter Boscha van De Swetser.

Politie en ambulance waren gelukkig ook razendsnel ter plaatse. Zij hebben de zorg over het slachtoffer overgenomen. De gealarmeerde brandweer hoefde niet in actie te komen. De man is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij maakt het na omstandigheden goed.

Hoe de man te water kon raken is niet bekend.