Present Heerenveen komt met een zomerpakkettenactie

Algemeen
Present Heerenveen komt met een zomerpakkettenactie
Present Heerenveen komt met een zomerpakkettenactie Eigen foto

HEERENVEEN - De stichting Present Heerenveen houdt voor het eerst een zomerpakkettenactie. Wel werden eerder al decemberpakkettenacties gehouden.

Gezinnen uit de gemeente Heerenveen die door omstandigheden financieel gezien in zwaar weer zitten, worden bij de zomerpakkettenactie verrast met een boodschappenpakket, dat eventueel door de samensteller ervan wordt aangevuld met een cadeautje.

De gezinnen die in aanmerking komen voor de zomerpakkettenactie moeten worden aangemeld door hulpverleners van maatschappelijke organisaties, zodat de pakketten daadwerkelijk terechtkomen bij mensen die het echt nodig hebben.

Een pakket samenstellen kan individueel, als gezin, bedrijf of bijvoorbeeld als team. Het pakket zelf is vergelijkbaar met een traditioneel kerstpakket en heeft een waarde tussen de 25 en 50 euro. Voor meer informatie en aanmelding om een pakket samen te stellen, kan contact worden opgenomen via info@presentheerenveen.nl of op dinsdag en donderdag via 06-39541565.

Aanmelden van een cliënt door een hulpverlener kan uiterlijk tot en met 27 mei via info@presentheerenveen.nl onder vermelding van ‘zomerpakkettenactie’ en door aan te geven wat de naam, de adresgegevens en het aantal personen waaruit het huishouden bestaat. Hier wordt uiteraard zorgvuldig mee omgegaan.

In de week van 17 tot 21 juni laat Present Heerenveen weten voor welk(e) huishouden(s) een pakket wordt samengesteld. De samensteller ontvangt dan de benodigde gegevens over de pakketontvanger(s). Als het pakket klaar is, neemt de samensteller ervan telefonisch contact op met de ontvanger over het bezorgmoment. Hulpverleners wordt gevraagd hun cliënt hierover te informeren. De bedoeling is dat het pakket wordt bezorgd voor het begin van de zomervakantie.