Korenmolen de Vlijt te Koudum stelt haar deuren open tijdens Nationale Molendag 2024!

Cultuur en uitgaan Ingezonden
Afbeelding
Afbeelding: De Hollandsche Molen

KOUDUM - Eenmaal per jaar vinden de Nationale Molendagen plaats in Nederland. Hiertoe worden zo’n 900 molens, verspreid door heel Nederland, opengesteld voor publiek. Zo zal de historische korenmolen van Koudum op zaterdag 11 mei 2024 ook geopend zijn.

Bijzondere korenmolen
Bezoekers die de molen aandoen staat een pareltje onder de korenmolens te wachten. De molen is namelijk van het type Spinnekopstellingmolen, de énige (nog bestaande) molen die als functie korenmolen bezit. Tevens is men bezig met de reconstructie van een motormaalderij, die de molen vroeger bezat. Daarbij is de molen geheel maalvaardig en in goede staat!

Festiviteiten
Tijdens de molendag zal de molen bij voldoende wind draaien en mogelijk koren tot meel vermalen. De werking van de molen zal worden uitgelegd door enthousiaste molenaars. Voor de kinderen zullen er speciale ‘molencadeautjes’ klaarliggen. Tevens vindt er onder in de molen meelverkoop plaats. Voor de inwendige mens zal koffie en een lekkernij verkrijgbaar zijn.

Komt je ook?
Via www.molens.nl zijn alle opengestelde molens vindbaar en kun je een molenroute samenstellen. Bewonder de draaiende tandwielen, duik in de eeuwenoude geschiedenis van de (koren)molen en aanschouw de natuurkrachten volop. Molen de Vlijt te Koudum is zaterdag 11 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De molenaars verheugen zich op uw komst!

Meer info is te vinden op de Facebookpagina van de Koudumer Korenmolen.