Wie wil er nou niet een goudschat vinden?

Door: Henk van der Veer Cultuur en uitgaan
Wie wil er nou niet een goudschat vinden?
Wie wil er nou niet een goudschat vinden? Foto aangeleverd

SNEEK- Pieter Stoer is schrijver van kinderboeken. Samen met Bibliotheken Mar en Fean organiseert hij zes interactieve middagen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het boek ‘Kasper en Lumbricus’ staat centraal. Met dit boek brengt de schrijver de geschiedenis van Friesland op een unieke en spannende manier tot leven. 

Kasper zit op de basisschool in Ekelum. Op een dag ontmoet hij de worm Lumbricus, die hem meeneemt onder de grond. Daar ontdekken ze bijzondere archeologische schatten. Schatten die veel vertellen over het verleden van Fryslân. 

De schrijver neemt je mee op reis door de grond. Kasper vindt een goudschat. Heb jij wel eens wat in de grond gevonden? Weet je wat het was? Heb je een metaaldetector gebruikt? Wat heb je met de vondst gedaan? Je mag het allemaal vertellen en je mag van alles vragen. 

Je maakt ook kennis met de worm Lumbricus en zijn vriendjes. Je kunt de wormen voelen en aanraken, je kunt ze door je vingers laten glijden. Lumbricus vindt het leuk om zijn ‘wormen weetjes’ met je te delen. Wormen zijn super belangrijk voor de bodem; ze maken de grond los en vruchtbaar. En ze hebben Kasper geholpen om een goudschat te vinden. 

De activiteit wordt in Joure, Lemmer, Makkum, Heerenveen, Sneek en Bolsward gehouden. En is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Bekijk voor meer informatie bmf.op-shop.nl en meld je aan.