Gaasterland Wandeltocht: in vrijheid wandelen voor het goede doel

Door: Douwe Bijlsma Sport
Afbeelding
Foto Folkert Folkertsma

HARICH - Bevrijdingsdag 2024 was de dag voor de Gaasterland Wandeltocht. In vrijheid trok een grote groep wandelaars door het mooie Gaasterland.  Deze behoorlijk populaire wandeltocht voert over het glooiende landschap langs kliffen, langs monumentale gebouwen en door koeienstallen en laat mensen genieten van de prachtige natuur.

Manege Gaasterland
De start en finish was bij de Manege Gaasterland in Harich. Mooi centraal gelegen in Gaasterland en alle ruimte om dit soort evenementen te faciliteren. Voldoende parkeerruime voor de auto’s en het gras was droog genoeg om op te parkeren.  Dit was gezien het groten aantal deelnemers en belangstellenden ook wel nodig. Het was behoorlijk druk.

Onderweg
Op de route was alles prima geregeld, er waren watertappunten voor de dorst. Ook werden hier en daar gezonde versnaperingen verstrekt en waren er onderweg  voldoende punten voor een sanitaire stop. De verkeersregelaars zorgden er voor dat wandelaars, en andere verkeersdeelnemers elkaar niet in de weg zaten Gezien de vele wandelaars en de lange routes best een belangrijke taak!

Goeden doelen
De opbrengst van deze wandeltocht die door de Lionsclub wordt georganiseerd gaat twee goede doelen te weten Stichting Kinderhulp Oeganda, een organisatie die zich bekommerd om kinderen en weeskinderen in Oeganda die nog niet in staat zijn eigen beslissingen te nemen en ondersteunt in onderdak en levensonderhoud in de ruimste zin van het woord.  En het tweede goede doel Stichting Hulphond, deze stichting leid honden op als maatje en begeleiding voor mensen met een (fysieke)  beperking. Naat honden worden er hier ook  paarden voor getraind.

Rusten
Na de wandeltocht is het tijd om te rusten, bij de Manege onder het genot van een hapje en een drankje of thuis met de voeten op de bank. De klus is weer geklaard

Groot De Fryske Marren/Groot Media is trotse mede-hoofdsponsor van dit prachtige wandelevenement. 

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma. Klik voor alle foto’s deze LINK

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding